Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες της Ε τάξης πραγματοποίησαν δωρεάν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου όπου συμμετείχαν σε Δράσεις ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ με τίπλο «Παίζω με μία ρακέτα και μία μπάλα» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Δ΄ Αθήνας.

Οι μαθητές/μαθήτριες συμμετείχαν στις παρακάτω δράσεις

  1. Kid’s athletics (κλασσικός αθλητισμός)
  2. Baseball 5 και
  3. Αντισφαίριση (mini tennis)

Η διοργάνωση των Δράσεων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ανταποκρίνεται στην ολοένα αυξανόμενη παγκοσμίως ανάγκη για ενθάρρυνση και εκπαίδευση των μαθητών/τριων, στην υιοθέτηση της αξίας της δια βίου άσκησης και των υγιεινών συνηθειών, στην καλλιέργεια ηθικών αξιών και στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας από τους στόχους των Δράσεων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές/τριες να έρθουν σ ΄ένα οργανωμένο Αθλητικό Κέντρο, να γνωρίσουν νέα αθλήματα, να συναντηθούν με συμμαθητές/τριες άλλων σχολείων και μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού, της ισότιμης συμμετοχής χωρίς διακρίσεις να καλλιεργήσουν τις διαχρονικές εκπαιδευτικές αξίες της συμπερίληψης, της ενσυναίσθησης, της συνεισφοράς, της ομαδικότητας.

Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Ερασμία Λιαρμακοπούλου