Το σχολείο μας από το 2019 υλοποιεί Προγράμματα Erasmus + και eTwinning με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας σε ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών εκπαιδευτικών και μαθητών με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, τη γνωριμία με άλλες κουλτούρες, την υλοποίηση project και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

1. Τη φετινή σχολική χρονιά 2023-24 υλοποιείται από το σχολείο μας το πρόγραμμα Erasmus+ με κωδικό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000113322.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που ανήκουν στην ομάδα Erasmus θα ταξιδέψουν στη Δανία, Λετονία, Ισλανδία, Φινλανδία και Πορτογαλία για να επιμορφωθούν παρακολουθώντας αντίστοιχα σεμινάρια (courses) και να συνεργαστούν με σχολεία των παραπάνω χωρών, παρακολουθώντας τον τρόπο διδασκαλίας τους και την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω job-shadowing.

2. Επίσης η ΣΤ τάξη συμμετέχει στο πρόγραμμα eTwinning “ Stay Alert for everything Online”.

Τα προγράμματαeTwinning έχουν στόχο τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων εσωτερικού και εξωτερικού με κοινό θέμα και δραστηριότητες (ηλεκτρονική αδελφοποίηση σχολείων).

Με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό της Πληροφορικής , κα Κάζη Βασιλική, οι μαθητές /τριες μαθαίνουν:

  • να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν υπεύθυνα τα κοινωνικά μέσα και το Διαδίκτυο γενικότερα.
  • να αυξήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στο πλαίσιο της χρήσης της αγγλικής γλώσσας στη διαδικασία της καθημερινής επικοινωνίας.
  • να εξοικειωθούν με τη χρήση πολλών ψηφιακών – εκπαιδευτικών εργαλείων (παιχνίδια, κουίζ, παρουσιάσεις, αφίσες, ηλεκτρονικά βιβλία κ.λπ.) και
  • να εργάζονται σε διακρατικές ομάδες.

Η Διευθύντρια και η ομάδα Erasmus